SOUTHERN COMMERCIAL BANK

We. Think. Ahead.

Wie we zijn

De Southern Commercial Bank N.V. is de nieuwe Commerciële Bank van Suriname en is opgezet met het oog op de verbetering van de financiële dienstverlening aan bedrijven en particulieren. Daarnaast is onze bank een innovatieve bank die tal van financiële diensten en producten aanbiedt waaronder spaarrekeningen, beleggingen, verzekeringen, hypotheekleningen en kredieten, overmakingen en andere op maat gesneden financiële oplossingen.

Visie en missie

Visie – We streven ernaar om de moderne fintech bank te worden voor particulieren en ondernemingen die naar uitstekende financiële diensten en producten zoeken.

Missie – Effectief aanbieden van op maat-gesneden financiële uitkomsten om de financiële positie van cliënten te helpen verbeteren.

“We think ahead” is het motto van de Southern Commercial Bank. Wij denken graag met je mee aan de toekomst van je bedrijf of je carrière en geven je hierbij financiële adviezen om je doelstellingen te realiseren.

Eigenschappen – Als bank willen wij ons in de navolgende gebieden onderscheiden:

  • Vriendelijke en deskundige dienstverlening: Bij ons staan onze cliënten centraal. Ons getraind personeel staat altijd klaar om je op een klantvriendelijke en professionele wijze te assisteren en te bedienen.
  • Eenvoudige aanvraag en snelle afhandeling: je tijd is net zo kostbaar voor jou als voor ons. Onze aanvraagformulieren zijn simpel in te vullen en wij zorgen voor een snelle afhandeling. Door bij ons te bankieren stel je jezelf in de gelegenheid om gebruik te maken van al onze bankproducten.
  • One-Stop center: Als dienstverlener streven wij ernaar om als een One-Stop center voor je te fungeren. 

Board of Directors

John Lie Tjauw

Acting CEO

Dhr. Lie Tjauw bevindt zich al jaren in het bankwezen. John is afgestudeerde van de TU Delft en heeft jarenlang gewerkt voor diverse bedrijven in Nederland in de IT sector. Sinds 2015 is hij verbonden aan de Southern Commercial Bank waar hij met zijn jarenlange expertise een bijdrage levert aan de groei en ontwikkeling van de bank.  

Regine Yeung

CFO

Mevr. Yeung is vanaf 2012 verbonden met de bank. Ze heeft op verschillende afdelingen gewerkt en heeft de bank zien groeien als hoe zij zelf binnen de bank gegroeid is. Ze heeft daarvoor jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt. Als onderdeel van het Southern Commercial Bank NV-team wil zij bankoplossingen bieden die integreren in het leven van klanten. “We willen de bank zijn die samen met onze klanten groeit.”

Raad van Commissarissen

  • Dhr. Pigot, Cornelis – President
  • Dhr. Bissumbhar, Narpath
  • Dhr. Dompig, Mark
  • Dhr. Naarendorp, Michael
 
 

Wij zijn lid van

AFCA

Asian Financial Cooperation Association (AFCA) is een regionale niet-gouvernementele en non-profit internationale organisatie geregistreerd bij het Chinese Ministerie van Burgerzaken. AFCA is samengesteld uit financiële instellingen, verenigingen in de financiële sector, overheids-gerelateerde agentschappen en relevante professionele servicebureaus, evenals individuen op financieel gebied uit Aziatische landen en regio’s op vrijwillige basis.