Lenen bij de Southern Commercial Bank

Moet je bijvoorbeeld nieuwe machines aanschaffen voor je bedrijf of nieuwe auto's kopen voor je werknemers? Daarvoor heb je kapitaal nodig. Je bent daarom opzoek naar flexibele financieringsmogelijkheden. Is je bedrijf aan het groeien en wordt de ruimte waarin jullie zitten te klein? Het is dan tijd voor een nieuw bedrijfspand. Of wellicht is je gebouw echt aan vernieuwing toe na al die jaren? Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven investeren. Een investeringskrediet helpt je daarbij en is speciaal voor dit soort doeleinden een goede oplossing.


Investeringskrediet

Bij de Southern Commercial Bank kun je terecht voor persoonlijk advies en het sluiten van een op-maat-gemaakt investeringskrediet.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke lening bij ons?

 • Snelle afhandeling
 • Professioneel advies van onze kredietmedewerkers
 • Goede rentepercentages
 • Leningsvoorwaarden kunnen op verzoek worden aangepast

Bel ons op (+597) 474 533 en maak een afspraak voor meer informatie over een zakelijke lening bij ons of kom langs op ons kantoor aan de Tourtonnelaan 33.

Rentepercentages

De rentepercentages zijn flexibel en afhankelijk van de aard van de lening. Breng een bezoek aan onze specialisten, natuurlijk met uw relevante documenten en ontdek onze redelijke rentepercentages. 

Kosten

 • Administratie kosten: Deze vaststellingskosten dekken het opmaken van al de belangrijke documenten voor uw leningaanvraag, juridische kosten en overheidskosten.

 • Overdrachtskosten: Waardepapieren van uw onroerende goederen, machines en- of inventaris-lijsten zullen nodig zijn als dekking voor de lening. De overdrachtskosten worden ontvangen door de notaris, op zijn kantoor.

 • Levensverzekering (Eigen keus): Aan de lenings aanvragers wordt sterk aanbevolen een levensverzekering af te sluiten, omdat wij op alles voorbereid moeten zijn. U wilt uw familieleden zoveel mogelijk beschermen, meer nog met het afbetalen van de lening. Het afsluiten van een levensverzekering is dus de optie.

Wat heb je nodig om te lenen voor je bedrijf

Persoonsgegevens

Kopie van een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs)  

Uittreksel uit het bevolkingsregister en nationaliteitsverklaring CBB

Polis overlijdensrisicoverzekering

Bankafschriften van de afgelopen 3 maanden

 

Bedrijfsgegevens

□ Statuten (NV/VOF/Stichting)

□ Bedrijfsvergunning

□ Uittreksel Kamer van Koophandel en Fabrieken

□ Businessplan e/o investeringsbegroting

□ Jaarrekening afgelopen 3 jaren e/o exploitatie overzicht en vermogensopstelling

□ Overzicht van de voorraden inclusief de waarde (bij aanschaf van voorraden)

□ Overzicht van de inventaris inclusief de waarde (bij aanschaf van inventaris)

 

Gegevens onroerend goed (indien onroerend goed als dekking)

□ Uittreksel uit het hypotheekregister

□ Fotokopie perceelkaart

□ Taxatierapport

□ Polisbrandverzekering  

□ Koop -/verkoop overeenkomst

Procedure

De Southern Commercial Bank begrijpt de uitdagingen en obstakels die je kan aantreffen bij het opstarten van een onderneming, hoe klein dan ook. Wij bieden een snelle afhandeling op je lening-aanvraag, zodat je zo snel als mogelijk over je gelden kunt beschikken.

 • Neem contact op met onze deskundigen – Maak een afspraak, of kom even langs. Voor een vlotte afhandeling, kun je gelijk alle benodigde bescheiden meenemen.

 • Volledige aanvraag – Wij nemen je aanvraag in behandeling en stellen je op de hoogte indien er aanvullende documenten vereist zijn. Aan de hand van de ingeleverde documenten zal de bank de leningaanvraag in behandeling nemen. 

 • Goedkeuring – Je zult verder geadviseerd worden, tegen de tijd dat je lening-aanvraag officieel goedgekeurd is.

 • Aansluiting – De relevante documenten zullen opgestuurd worden naar de notaris, verzekerings-agent en desbetreffende instanties voor verdere afhandeling.

 • Verrekening – Op de dag van verrekening, zul jij op kantoor bij de notaris de gelegenheid krijgen tot het ondertekenen van de belangrijke documenten. Bij de Bank kun je terecht voor de verdere afhandeling, waarbij kan worden overgegaan tot de uitbetaling.