Wat maakt de UnionPay kaart speciaal?

Je hebt het vast wel ergens voorbij zien of horen komen, de UnionPay kaart. Op Social Media, op de radio of door te surfen op onze website. Wat is nu zo speciaal aan een UnionPay kaart van de Southern Commercial Bank? Dat is simpel en in deze blog nemen we je graag mee in het verhaal van de UnionPay kaart.

 

Wat is de UnionPay kaart?

De UnionPay Prepaid kaart is een internationale betaalkaart. Met deze kaart kun je online bestellingen plaatsen en in het buitenland mee betalen. Velen denken dat het een credit kaart is omdat de kaart hetzelfde kan. Het verschil is dat je niet krediet kan staan bij een Prepaid kaart. Het geld dat je erop plaatst, is ook het bedrag dat je kan uitgeven, niet meer dan dat.

Wanneer heeft de SouthComm Bank deze kaart op de markt gebracht?

Hoewel de kaart de afgelopen twee jaar steeds meer populariteit geniet , is de kaart al sinds langere tijd in Suriname op de markt. In 2014 lanceerde de Southern Commercial Bank in samenwerking met de De Surinaamse Bank de UnionPay kaarten.

 

Wat maakt deze kaart zo speciaal?

De kaart is een zeer toegankelijke kaart. In tegenstelling tot bijv. een credit kaart waar je een heleboel documenten eerst moet inleveren om vervolgens lang te wachten op je kaart. De UnionPay kaart heeft de onderstaande voordelen:

  • De kaart is niet gekoppeld aan een bankrekening.
  • Je hebt alleen je ID-kaart nodig om de kaart aan te vragen.
  • Je kunt zelf een gewenst bedrag opwaarderen.

Waar kan je allemaal betalen met de kaart?

Met deze betaalkaart kun je op diverse internationale website betalingen plegen. Overal waar je dus het Discover en UnionPay logo ziet staan. Als jij je kaart koppelt aan PayPal kun je op eindeloos veel websites betalingen plegen. Ga je naar het buitenland? UnionPay wordt in meer dan 180 landen geaccepteerd. Je kunt dus shoppen en o.a. in restaurants betalen.

Hoe kan je de kaartgegevens bijhouden?

De kaart link je aan de Uni5Pay+ app. Als jij je kaart gelinkt hebt, kun jij je saldo terugzien en ook al je transacties. Heb je een aankoop gedaan, dan zie jij het betaalde bedrag en de bijgekomen kosten ook terug in je transactie-geschiedenis.
 

Welke type UnionPay kaarten zijn er?

De Southern Commercial Bank brengt 3 type UnionPay Prepaid Kaarten uit namelijk:

  • De Classic UnionPay kaart met een limiet van USD 5,000
  • De Gold UnionPay kaart met een limiet van USD 10,000
  • De Business UnionPay kaart met een limiet van USD 50,000

Hoe vraag je een UnionPay kaart aan?

Je kunt de UnionPay kaart gemakkelijk aanvragen via de website van de Southern Commercial Bank. Op de website via de “UnionPay kaart aanvragen” button je gegevens invullen en je ID-kaart uploaden.

Klik hier om je kaart meteen aan te vragen.